chevron_left

Petunioilla upeaa väriloistoa koko kesäksi.

29.5.2020
thumb image
thumb image

Oletko suunnittelemassa uusia istutuksia tai hankkimassa kukkia pihalle? Petuniat ovat hyvä vaihtoehto kesäkukiksi ja ne ovatkin vuodesta toiseen suosittuja kesäkukkia. Laajalla värivalikoimalla ja runsaalla kukinnalla on varmasti vaikutusta suureen suosioon

Petuniat viihtyvät hyvin valossa ja auringossa. Kukat suositellaan istutettaviksi aurinkoiseen tai puolivarjoiseen kasvupaikkaan. Aurinkoisella paikalla kukinta on runsaampaa verrattuna puolivarjoiseen kasvupaikkaan. Sateen kanssa on sen sijaan oltava tarkkana, sillä suurikukkaiset petuniat eivät välitä sateesta. Petunioille paras paikka on katetulla paikalla esimerkiksi räystään alla. (Heinonen & Häkli & Lipponen 2019.)

Kasvun ja kukinnan ylläpitämiseen petuniat tarvitsevat runsaasti ravinteita. Ravinteita on helppo antaa pitkävaikutteisella lannoitteella tai antamalla kerran viikossa kastelun yhteydessä kastelulannoitetta.  Kukkia pitää myös kastella tasaisesti, sillä multa ei saa kuivua. Ainoa poikkeus on pikkupetunia, joka tunnetaan myös nimellä miljoonakello. Pikkupetunia kestää mullan kuivahtamisen. (Heinonen & Häkli & Lipponen 2019.)

Tärkeää on myös muistaa kuihtuneiden kukkien nyppiminen niiden lajikkeiden osalta, jotka sitä vielä vaativat. Sillä osa lajikkeista on jalostettu niin, että kuihtuneita kukintoja ei tarvitse enää poistaa. (Heinonen & Häkli & Lipponen 2019.)

Näillä ohjeilla saat petuniat kukkimaan koko kesän. Yhdistele istutuksiin eri värejä, niin saat upean ja näyttävän väriloiston pihalle tai parvekkeelle.

 

 

 

LÄHTEET:

HEINONEN, Teija & HÄKLI, Liisa & Lipponen, Visa 2019-05-13. Petunia kukkii oikein hoidettuna koko kesän – varmista kukkaloisto ja kurkkaa hoito-ohjeet! Meillä kotona. [Viitattu 2020-05-29.] Saatavissa: https://www.meillakotona.fi/artikkelit/petunian-hoito-ja-kasvatus

 

 

29.5.2020

Kukkapörssi sai marraskuussa 2020 uusia osaajia

Kukkapörssi sai marraskuussa 2020 uusia osaajia Kukkapörssi sai marraskuussa 2020
Lue lisää

Oletko miettinyt tuotteidesi myymistä nettikaupassa? Meillä on siihen valmis ja

Oletko miettinyt tuotteidesi myymistä nettikaupassa? Meillä on siihen
Lue lisää

Kesäkukkien kauppa on päättynyt

Kesäkukkien kauppa on tältä kesältä päättynyt Lämmin kesäkuu
Lue lisää
Artikkeli:
loder image