chevron_left

Pelargonit sopii kaiken tasoisille puutarhureille

12.5.2020
thumb image
thumb image

Pelargonit sopii kaiken tasoisille puutarhureille

 

Oletko aloitteleva viherpeukalo vai kaiken kokenut puutarhuri? Olitpa mitä tahansa tältä väliltä, niin pelargoni on hyvä ja kestävä vaihtoehto. Pelargoni on näyttävä kukka, joka sopii myös aloittelijalle helppohoitoisuuden takia. (Vireaho 2012.)

Kesäisin tehdään reissuja ja ollaan paljon poissa kotoa, joten kukkien kastelu saattaa jäädä välillä vähemmälle. Tästäkään ei ole haittaa, sillä pelargoni kestää yllättävän hyvin kuivuutta ja hoitamattomuutta. Tämän lisäksi tuholaiset ja taudit eivät onneksemme viihdy kovinkaan hyvin kukissa. (Vireaho 2012.)

Miten kukkaloiston saa kestämään toukokuulta pitkälle syksyyn?

1. Istutus vaiheessa kannattaa valita aurinkoinen ja suojaisa paikka.

2. Kastele kukkaa säännöllisesti ja kohtuudella. Pelargonit pitävät enemmän kuivuudesta, kuin liiasta kastelusta. Multa saa kuivahtaa kastelukertojen välissä.

3. Lannoita pelargonit pitkäkestoisilla lannoitepuikoilla tai lisää kasteluveteen kaliumpitoista lannoitetta.

4. Kuivahtaneita kukkia on hyvä nyppiä välillä pois. Lisäksi kukkavarren tai lehtien kuivuessa ne voi taittaa tyvestä poikki. (Vireaho 2012.)

Pelargonit ovat näyttäviä kesäkukkia yksinään. Vaihtoehtona on myös istuttaa pystykasvuinen lajike ryhmäistutukseen pääkasviksi. Viereen sopii esimerkiksi lobeliat ja tuoksupielukset. (Vireaho 2012.)

Nyt on hyvää aikaa laittaa pihan istutukset kesäkuntoon, ja pelargonit ovat siihen varma ja helppo vaihtoehto. Värivalikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja.

 

 

LÄHTEET:

 VIREAHO, Johanna 2012-06-08. Mummolasta tutut pelargonit valloittavat uusia sydämiä – poimi vinkit, joilla saat kasvin kukoistamaan. Meillä kotona. [Viitattu 2020-05-12.] Saatavissa: https://www.meillakotona.fi/artikkelit/mummolasta-tutut-pelargonit-valloittavat-uusia-sydamia-nain-hoidat-niita

12.5.2020

Oletko miettinyt tuotteidesi myymistä nettikaupassa? Meillä on siihen valmis ja

Oletko miettinyt tuotteidesi myymistä nettikaupassa? Meillä on siihen
Lue lisää

Kesäkukkien kauppa on päättynyt

Kesäkukkien kauppa on tältä kesältä päättynyt Lämmin kesäkuu
Lue lisää

Ihastuttavat ja upeat daaliat

Ihastuttavat ja upeat daaliat   Daaliat ihastuttavat erilaisilla
Lue lisää
Artikkeli:
loder image