chevron_left

Orvokki tuo värikkyydellään iloa vuodesta toiseen.

20.4.2020
thumb image
thumb image

Orvokki tuo värikkyydellään iloa vuodesta toiseen.

 

Orvokki on kukka, jonka hyvin moni henkilö pystyy tunnistamaan ja nimeämään, vaikka muuten ei tietäisikään kukista mitään. Värivalikoimasta löytyy punaisia, keltaisia, ja sinisiä kukkia. Tätä kyseistä listaa voisi jatkaa usealla eri värillä.

Ensimmäisinä kukkina pihanlaittajien ja puutarhureiden pihoihin ja parvekkeille ilmestyvät orvokit. Pihalle istutetut eriväriset orvokit tuovat iloa kevätpäiviin. Kukkien värivalikoima on laaja, joten valikoimasta löytyy kaikille mieluisia värivaihtoehtoja. Orvokit ovat suosittuja ja helppohoitoisia kesäkukkia. (Ritanen-Närhi 2017.)

Helppohoitoisuudesta huolimatta orvokkien hoitamiseen kannattaa kiinnitä huomioita. Oikeilla hoito-ohjeilla kukat kestävät koko kesän ja tuovat iloa värikkyydellään. Orvokki istutetaan keväällä ensimmäisenä ulos ruukkuistutuksiin, sillä kukan kasvua ei pienet pakkaset haittaa. Orvokki viihtyy parhaiten aamuauringossa. Istutuspaikka voi olla puolivarjoinen tai aurinkoinen. (Häkli 2016.)

Orvokkeja istuttaessa parhaana multana toimii ravinteikas ja vettä läpäisevä kukkamulta. Hoitona orvokeille toimii kukkien lannoitus, kastelu ja kuihtuneiden kukkien poistaminen. Lannoitusta olisi hyvin tehdä kerran viikossa veteen liukenevalla kastelulannoitteella. (Häkli 2016.)

Vuodesta toiseen orvokit ovat suosittuja kukkia. Kukkien suosio voi hyvinkin johtua niiden helppohoitoisuudesta ja mahdollisuudesta istuttaa kukat keväällä aikaisin ulos. Keväällä monen pihaa ja parveketta koristavat orvokkiamppelit, vaikka lämpötila laskee yöllä pakkasen puolelle. 

 

 

LÄHTEET:

RITANEN-NÄRHI, Paula 2017-04-19. Urheat orvokit eivät kevätkylmistä piittaa! Kotiliesi. [Viitattu 2020-04-24.] Saatavissa: https://kotiliesi.fi/paratiisi-takapihalla/urheat-orvokit-eivat-kevatkylmista-piittaa/

HÄKLI, Liisa 2016-03-14. Orvokki on kevään ensimmäinen istutettava: oikea hoito saa sen kestämään koko kesän. Meillä kotona. [Viitattu 2020-04-25.] Saatavissa: https://www.meillakotona.fi/artikkelit/orvokki-on-kevaan-ensimmainen-istutettava-oikea-hoito-saa-sen-kestamaan-koko-kesan

20.4.2020

Oletko miettinyt tuotteidesi myymistä nettikaupassa? Meillä on siihen valmis ja

Oletko miettinyt tuotteidesi myymistä nettikaupassa? Meillä on siihen
Lue lisää

Kesäkukkien kauppa on päättynyt

Kesäkukkien kauppa on tältä kesältä päättynyt Lämmin kesäkuu
Lue lisää

Ihastuttavat ja upeat daaliat

Ihastuttavat ja upeat daaliat   Daaliat ihastuttavat erilaisilla
Lue lisää
Artikkeli:
loder image